Veterinar.se

På Veterinar.se kan du snabbt och enkelt hitta en veterinär nära dig. Det kan ibland vara svårt att hitta veterinärer i närområdet, dels för att vissa av dom saknar en webplats.

Att skaffa djurförsäkring

Med en djurförsäkring kan du undvika höga veterinärkostnader, och skapar samtidigt en trygghet för dig och ditt husdjur.

De flesta som någon gång har behövt besöka en veterinär med sitt husdjur vet att veterinärkostnaderna lätt kan nå tiotusentals kronor. Med en djurförsäkring kan du få ersättning för kostnaderna, och du slipper oroa dig för din ekonomi om ditt husdjur plötsligt skulle behöva vård.

När gäller en djurförsäkring?

Det vanligaste är att en djurförsäkring gäller om ditt husdjur plötsligt blir i behov av vård, antingen på grund av sjukdom eller att djuret skadas. Det kan därmed vara så att försäkringen inte gäller om det handlar om en sjukdom som har funnits hos djuret under en längre period. Så tipset är att teckna en försäkring så tidigt som möjligt!

Vad ingår i en djurförsäkring?

De flesta djurförsäkringar grundar sig i en så kallad veterinärvårdsförsäkring, som helt enkelt är en försäkring som täcker kostnader för allmän vård hos veterinär. Om du vill ha ytterligare skydd för ditt husdjur så finns det olika typer av tilläggsförsäkringar. Exempelvis kan du lägga till en försäkring för mer avancerad behandling hos veterinär, eller en livförsäkring. Det finns också specialförsäkringar exempelvis för hundar som ska användas för jakt, eller katter som är av en särskild ras.

Vad kostar en djurförsäkring?

Priset på en djurförsäkring kan variera stort, bland annat på vilket djur det handlar om och på vilken försäkringsnivå som man väljer att lägga sig. Även tilläggs- och specialförsäkringar har naturligtvis en påverkan på prisbilden. En annan aspekt som inverkar på priset är självrisknivån – ju högre självrisk du väljer desto lägre blir priset på din djurförsäkring.

Hur väljer man?

Det första steget i att välja djurförsäkring är så klart att välja rätt typ – vanligtvis delas försäkringarna upp i hundförsäkring, kattförsäkring, hästförsäkring och smådjursförsäkring. Nästa steg är att fundera på just ditt husdjurs behov, och även ta hänsyn till exempelvis ras, ålder och användningsområde.

Djurförsäkringar – de vanligaste typerna

  • Hundförsäkring: När du ska välja hundförsäkring är ett tips att först utgå från vilken ras du har – olika raser löper bland annat varierande risk för olika sjukdomar och skador. Du behöver också fundera kring om din hund ska användas för exempelvis avel, utställning eller jakt. I dessa fall kan det nämligen behövas någon tilläggs- eller specialförsäkring.
  • Kattförsäkring: Precis som vid valet av hundförsäkring behöver du tänka till lite när du ska välja kattförsäkring. Ska din katt användas för avel eller utställning? Och har du raskatt eller inte? Jämför kattförsäkringar och se var du hittar det bästa alternativet för just dig och ditt husdjur.
  • Hästförsäkring: Att välja hästförsäkring grundar sig mycket i vilket användningsområde som hästen är tänkt till. Du kan exempelvis teckna särskilda hästförsäkringar för ridhäst, avelshäst och travhäst. Även för hästförsäkring finns det tilläggsförsäkringar som du kan komplettera med.
  • Smådjur: Vilka djur som räknas som smådjur varierar mellan olika försäkringsbolag, men normalt sett ingår exempelvis marsvin, fåglar, kaniner och reptiler. Välj smådjursförsäkringar utefter ditt husdjurs behov, det varierar naturligtvis med vilken sorts djur du har.


https://www.veterinar.se/forsakringar