Veterinar.se

På Veterinar.se kan du snabbt och enkelt hitta en veterinär nära dig. Det kan ibland vara svårt att hitta veterinärer i närområdet, dels för att vissa av dom saknar en webplats.

Ge din hund vad den behöver med rätt foder

Som hundägare ser man till att ens fyrfotade kompis har det så bra som det bara går, och en stor del av hundens välmående kan styras med rätt hundfoder. Hundars hälsa påverkas till stor del av vad de äter – precis som med människor.

Du får vad du betalar för

Som med mycket annat, säger priset en hel del om kvalitén på produkten. Hundfoder som är mycket billiga är det av en god anledning, oftast handlar det om att fodret innehåller billiga råvaror som utfyllnad, exempelvis spannmål. Därmed saknar billiga hundfoder en del viktiga ämnen som din vovve behöver för att må bra. På test.se finns en sammanställning över de hundfoder som är bäst, där håller alla rekommenderade foder högsta kvalitet.

Det kan förstås verka lockande att köpa ett billigt foder, men faktum är att det kan bli dyrare i längden. Kvalitetsfoder innehåller mer näring och viktiga spårämnen per bit, därför behöver du oftast inte utfodra hunden med lika stor mängd mat. Med billiga foder behöver du ge hunden mer mat i gram, för att den ska få i sig tillräckligt med nyttigheter.

Då hunden är nära besläktad med vargen som är ett rovdjur, behöver även hundar få i sig ordentligt med protein. När du ska välja foder är det viktigt att välja ett foder med så hög halt av fett och protein som möjligt.

Spannmålsfritt?

Många väljer att ge sin hund spannmålsfritt foder, det kan till exempel bero på att hunden har mycket känslig mage, eller att den har svårt att hålla vikten. Spannmål används ofta som utfyllnad i billigare hundfoder, men det betyder inte att spannmål i sig inte är viktigt – tvärtom. Spannmål innehåller mycket viktiga spårämnen som hunden behöver. Det finns inte heller någon forskning som tyder på att spannmål på något sätt skulle vara dåligt för hunden att få i sig.

Du behöver med andra ord inte vara rädd för att ge din hund mat som innehåller spannmål – det viktiga är att den får i sig foder som innehåller tillräckligt med bland annat fett och protein.


https://www.veterinar.se/hundfoder